Beste leden,

Na de lancering van de nieuwe website hebben we als bestuur ook werk gemaakt om het clubregelement op te frissen. U kan dit terugvinden op de website van TCM en dit zal ook een dezer dagen uitgehangen worden in de chalet.
Mogen wij vragen om dit zeker even door te nemen en de regels te respecteren.
Hierbij de link: https://www.tcmoerbeke.be/clubreglement

Aandachtspunten:

- Spelen met 4 is reserveren met 4
- Spelen met invité max 3 maal per seizoen - invullen van invité-register (ligt in chalet op de toog) - resevatiewijze zie regelement

Bijkomend willen we alle spelers vragen om de corona-regels te blijven respecteren. Een babbeltje na afloop kan gerust maar hou voldoende afstand en respecteer de regels omtrent de horeca.  Hopelijk krijgen we binnenkort goed nieuws en mogen we ons buitenterras terug openen.

De interclubkalenders zijn (voorlopig) nog niet gepubliceerd door tennis vlaanderen. Volgende veiligheidsraad aanstaande vrijdag 23/04/2021 zal hopelijk meer duidelijkheid geven.  Van zodra wij als club info krijgen van tennis vlaanderen zullen wij zeker verder communiceren naar de leden.

Ben je nieuw lid bij TCM en wens je meer info omtrent de clubwerking dan kan je gerust bellen naar Inge (0479/83 90 69) of contact opnemen met andere bestuursleden.

Lichten op TCM doven niet automatisch, heb je laatste reservatie van de dag .... vergeet dan niet de lichten te doven.

Code van chalet vergeten?  Neem dan eveneens contact op.

Sportieve groeten

Bestuur TCM

UPDATE COVID

Bron: Tennis Vlaanderen - Quality Club extra 9/03/2021 

Update Covid-19 dd 9/03/2021
 

Naar aanleiding van het overlegcomité van afgelopen vrijdag, geven we een update van de geldende maatregelen en blikken we graag vooruit naar de heropstart van de competities. We zullen deze communicatie donderdagochtend ook versturen naar de leden.  

Lessen en recreatief tennis en padel

  

Sinds 8 maart gelden volgende maatregelen voor lessen en recreatief tennis of padel:
 • Jeugd t.e.m. 13 jaar (°2008): 
  Outdoor sporten is toegestaan voor groepen tot 25 personen, trainer niet inclusief.
  Indoor sporten is toegestaan voor groepen tot 10 personen, trainer niet inclusief.
  Bij jeugd is er 1 persoon van het huishouden als publiek toegelaten.
 • Jeugd vanaf 13 t.e.m. 18 jaar: 
  Outdoor sporten is toegestaan voor groepen tot 10 personen, trainer niet inclusief.
  Indoor sporten is verboden voor +13-jarigen.
  Er is geen publiek toegelaten, behalve bij een G-sporter (1 begeleider). 
 • Volwassenen:
  Outdoor sporten is toegestaan voor groepen tot 10 personen, trainer inclusief en verplicht 1,5m afstand tijdens het sporten.
  Indoor sporten is verboden voor volwassenen.
  Er is geen publiek toegelaten, behalve bij een G-sporter (1 begeleider). 

  

Sportkampen

 Sportkampen in de paasvakantie zullen onder voorbehoud mogelijk zijn voor jongeren t.e.m. 18 jaar in groepen tot maximaal 25 personen, op basis van volgende beschikbare basisregels:

 • Kampen voor -13-jarigen mogen zowel indoor als outdoor doorgaan. Indoor voor maximaal 10 personen. Outdoor maximaal 25 personen. Sportbegeleiders worden niet meegerekend in dat maximale aantal.
 • Kampen voor 13-18-jarigen mogen enkel outdoor tot maximaal 25 personen.
 • Overnachtingen zijn toegestaan.
 • Kleedkamers en douches mogen tijdens de kampen door de jongeren gebruikt worden.
 • De begeleiding draagt een mondmasker.
Organisatoren van sportkampen volgen strikt het protocol van sportkampen voor kinderen van Sport Vlaanderen op. Dit wordt later deze week gecommuniceerd. We verwachten dat hierin de regelgeving voor maaltijden ook zal verduidelijkt worden.
 

  

Tornooien

 
Het overlegcomité geeft perspectief voor heropstart van events, horeca en indoor sporten vanaf 1 mei. Dit heeft volgende impact op de tennis- en padeltornooien (incl. Kids Toer):

 • Alle tornooien tot 1 mei worden voorlopig geannuleerd. Indien er voor die datum alsnog groen licht komt voor competitie, kan de organiserende club zelf beslissen of haar tornooi doorgaat of definitief afgelast wordt. Voorlopig is de status van deze tornooien aangepast naar 'mits goedkeuring overlegcomité'. Spelers kunnen voorlopig niet inschrijven voor deze tornooien. 
 • We hopen dat alle tornooien met startdatum op 1 mei of later, wel kunnen doorgaan zoals gepland. Wanneer de betreffende clubs hun tornooireglement publiceren zullen spelers vanaf 4 weken voor de startdatum van het tornooi kunnen inschrijven via de app of de website.

  

Interclub

  
Het perspectief voor horeca en indoor sporten vanaf 1 mei betekent dat een volwaardige interclub (tennis en padel) kan doorgaan.

 • We vragen clubs en interclubverantwoordelijken uiterlijk 14 maart hun interclubploegen in te dienen zodat wij kunnen starten met de opmaak van de interclubkalenders tennis en padel.
 • We plannen de speeldagen in vanaf 1 mei. We streven ernaar om zowel de poulefase als de eindronde (zowel gewestelijk, intergewestelijk als nationaal) normaal af te werken.
 • Ook als de indooraccommodatie of horeca na 1 mei toch nog zou moeten gesloten blijven, zal de interclubcompetitie doorgaan. Er is dit jaar steeds de mogelijkheid om een ontmoeting te verlaten tot de dag voor de laatste poule-ontmoeting. Wat betreft catering zijn clubs vrij om al dan niet eten aan te bieden, naargelang hun mogelijkheden.
 • Specifieke richtlijnen m.b.t. de organisatie van de ontmoeting zullen gecommuniceerd worden wanneer hier meer duidelijkheid over is.

 

TENNISSTAGES

Tennisstages TENNISSCHOOL DRIVE olv Arno Van den Hende
Ook dit jaar organiseren wij terug tennisstages! Intussen kan je hier voor inschrijven via deze link:

https://www.plan2play.be/XL/P2P_Inschrijven_stages.asp?Club=DRV040

Je kan zowel kiezen voor een halve dagstage (9u-12u) als een volledige dagstage (9u-16u). Opvang voorzien van 8u-9u en 16u-17u.
Leeftijd van 5-15 jaar. 


Data tennisstages: 
12/04-16/04
18/07-23/07
8/08-13/08
22/08-26/08

arnovandenhende@msn.com of bezoek de site www.tennisschooldrive.com

NIEUWE REKENINGNUMMER

TCM heeft een nieuw rekeningnummer.
Afrekeningen van de drank bevat reeds het nieuwe nummer. Gelieve dit nummer als hoofdrekening te gebruiken. ING-rekening zal zeer binnenkort worden afgesloten.

Bij twijfel of vragen neem gerust contact op 0479/83 90 69.

 

 

 

UPDATE COVID-19

 

Update Covid-19 m.b.t. competitie  - Bron: mail tennis vlaanderen 01/12/2020
 
 
 
 
Vanaf vandaag gelden er nieuwe regels voor bepaalde sectoren in ons land. Voor tennis en padel verandert er jammer genoeg niets. We verduidelijken nog even de impact voor de Tennis Vlaanderen tornooien de komende periode: 
 • De Sunweb Kids Toer wordt verder geannuleerd tot en met 14 januari 2021.
 • Tornooien voor spelers van 13 jaar of ouder worden geschrapt tot en met 14 januari 2021. 
 • Tornooien voor spelers jonger dan 13 jaar kunnen doorgaan onder de huidige strikte voorwaarden: 
  • Kleedkamers en cafetaria blijven gesloten.
  • Publiek is niet toegelaten, behalve 1 begeleidende persoon van het huishouden. Deze begeleider draagt steeds een mondmasker.  
Tennis Vlaanderen heeft alle Sunweb Kids Toer tornooien en Criterium tornooien automatisch geannuleerd. Organiseert jouw club een Ethias Tour tornooi met reeksen U9, U11 of U13 en wil je dit tornooi of bepaalde reeksen annuleren, meld dit dan aub via elit@tennisvlaanderen.be

 

 

 

 

BELANGRIJK

Update Covid-19 dd 28/10/2020  

Bron: Mailing tennis vlaanderen 28/10/2020

Gisteren heeft de Vlaamse overheid opnieuw strengere maatregelen aangekondigd, o.a. m.b.t. de sportsector. Zonet werd ook het ministerieel besluit gepubliceerd.
Dit legt andere accenten dan de maatregelen die gisteren aangekondigd werden. Wat weten we nu en wat weten we nog niet?
Outdoor sportinfrastructuur mag geopend blijven voor individuele sportbeoefening. Het is niet duidelijk of enkelspel beschouwd wordt als individuele sportbeoefening. Dubbelspel is dus zeker uitgesloten, ook outdoor.
Outdoor trainingen en wedstrijden voor jeugd t.e.m. 12 jaar (°2008) zijn toegelaten. 
Outdoor k​​​​​​ampen en stages voor jeugd t.e.m. 12 jaar (°2008) zijn toegelaten. 
Voor jeugd t.e.m. 12 jaar (°2008) werd gisteren duidelijk gesteld dat alle sportactiviteiten indoor konden doorgaan. Het ministerieel besluit meldt echter dat de indoor sportinfrastructuur moet sluiten. Het is niet duidelijk of dit ook geldt voor trainingen, wedstrijden, kampen en stages voor jeugd t.e.m. 12 jaar.
Voor spelers geboren in 2007 of eerder is indoor sporten uitgesloten. Voor deze doelgroep mogen ook geen lessen, trainingen of stages outdoor doorgaan. De regelgeving gaat om middernacht in. We hadden jullie dan ook graag vanavond duidelijke informatie gegeven.
We trachten morgen zo snel mogelijk antwoorden te krijgen op de openstaande vragen.
Jullie kunnen erop rekenen dat we zo spoedig mogelijk zullen communiceren.
Van zodra we zekerheid hebben, zullen we ook alle spelers hierover informeren.