Update regels COVID - 24/12/2021 - Bron Tennis Vlaanderen

Update Covid19 vanaf 27 juni 2021

Bron: mailing tennis vlaanderen 25/06/2021 - Clubmail Management extra 25/06/2021  

Update Covid-19:
publicatie ministerieel besluit

    Gisterenavond werd het ministerieel besluit gepubliceerd dat vanaf 27 juni in werking treedt. We zetten de belangrijkste zaken graag even op een rijtje voor jullie.     

Recreatief tennis en padel

    We kunnen opnieuw onder normale omstandigheden sporten. Er gelden geen limieten meer op het aantal sporters. De indoor- en outdoorinfrastructuur mag vanaf 27 juni open zijn tot 1u00 's nachts.    

Heropening kleedkamers en douches

    Kleedkamers en douches mogen opnieuw open vanaf 27 juni. We adviseren hier wel nog om optimale ventilatie te voorzien of wanneer dit niet mogelijk is de capaciteit te beperken. Hou bij de heropening rekening met de nodige procedures ter preventie van legionella.    

Competitie

    Competitiewedstrijden mogen vanaf 27 juni plaatsvinden tot 1u00 's nachts. Bekijk het aangepaste competitieprotocol voor meer gedetailleerde richtlijnen.    

Toeschouwers

    De limieten voor publiek bij sportwedstrijden worden verruimd.

 • Binnen tot 2.000 personen, zittend, met mondmasker en op een veilige afstand. 
 • Buiten tot 2.500 personen, met mondmasker en op een veilige afstand. Het mondmasker mag tijdelijk af wanneer men op een vaste zitplaats zit.
 • Vanaf 100 toeschouwers indoor en 200 toeschouwers outdoor is een CERM- of CIRM-aanvraag verplicht. Als je onder deze aantallen blijft, heb je geen CIRM/CERM-aanvraag nodig. Minderjarige deelnemers (en g-sporters en hulpbehoevenden) aan sportactiviteiten kunnen steeds vergezeld worden door één of meerdere leden van hun huishouden, ongeacht de aard van de activiteit. Voor deze toeschouwers hoeft geen CERM of CIRM opgemaakt te worden.

   

Sportkampen en clubactiviteiten

    Voor activiteiten in georganiseerd verband zoals sportkampen, stages, etc. geldt er een limiet van het aantal deelnemers: vanaf 25 juni is dit maximum 100 deelnemers, vanaf 30 juli is dit maximum 200 deelnemers. Bekijk het protocol van Sport Vlaanderen.    

Horeca 

   

 • Horeca is vanaf 27 juni geopend tot 1u00, zowel indoor als outdoor.
 • Cafésporten (biljart, snooker, darts, tafelvoetbal, …) in horeca-inrichtingen zijn opnieuw toegelaten (mits gebruik van mondmasker)
 • Horeca-activiteiten bij sporttrainingen en -wedstrijden kunnen indien gewenst volgens het take-away principe worden georganiseerd.

Voor het uitgebreide en up to date protocol voor horeca kan je steeds terecht op de website van Horeca Vlaanderen.    

Mondmaskerplicht

   

 • Het dragen van een mondmasker is steeds verplicht op plaatsen waar veel mensen samenkomen en waar de social distancing niet kan gegarandeerd worden. Dit geldt dus ook voor indoor- en outdoorsportinfrastructuren én voor iedereen vanaf 13 jaar.
 • Wonen toeschouwers een sportwedstrijd/evenement bij? Voor toeschouwers geldt een specifieke reglementering, zie hogerop in deze mail.
 • Voor horecaklanten gelden de horecaregels van Horeca Vlaanderen.

 

 

Bron: website tennis vlaanderen

Update Covid-19 vanaf 9 juni

 

Het ministerieel besluit dat vanaf 9 juni in werking treedt, werd gepubliceerd. We zetten de belangrijkste zaken graag even op een rijtje voor jullie.

 

Recreatief tennis en padel

 

 • Vanaf 9 juni mag er opnieuw indoor en outdoor gesport worden voor iedereen.
 • Tussen 23u30 en 05u00 moet de indoorinfrastructuur gesloten zijn. Ook competitiewedstrijden zijn verboden in deze tijdspanne.

 

Competitie

 

Competities en Sunweb Tennis Fundays, kunnen vanaf 9 juni opnieuw van start gaan, zowel indoor als outdoor. 

Bekijk het aangepaste competitieprotocol voor meer gedetailleerde richtlijnen.

 

Toeschouwers

 

Publiek/toeschouwers zijn vanaf 9 juni toegelaten:

 • in groepen van maximum vier personen, behalve indien het een huishouden betreft, en met 1,5m distancing tussen de groepen.
 • Indoor voor een zittend publiek, maximum 200 personen (inclusief kinderen t.e.m. 12 jaar).
 • Outdoor voor een staand of zittend publiek, maximum 400 personen (inclusief kinderen t.e.m. 12 jaar).
 • Vanaf 1 juli worden deze limieten indoor en outdoor verhoogd tot 2.000 personen en hoger.

 

Sportkampen en clubactiviteiten

 

 • Activiteiten in georganiseerd verband zoals sportkampen, stages, etc... kunnen vanaf 9 juni doorgaan met max. 100 personen outdoor en 50 personen indoor (exclusief begeleiders).
 • Vanaf 25 juni deze georganiseerde activiteiten mogelijk met max. 100 personen (indoor en/of outdoor samen) en zijn ook overnachtingen opnieuw mogelijk.

Bekijk het protocol van Sport Vlaanderen.

 

Horeca

 

Vanaf 9 juni mag de horeca ook weer binnen de deuren openen. Voor het uitgebreide en up to date protocol voor horeca kan je steeds terecht op de website van Horeca Vlaanderen.

 

Mondmasker

 

 • Het dragen van een mondmasker is steeds verplicht op plaatsen waar veel mensen samenkomen en waar de social distancing niet kan gegarandeerd worden. Dit geldt dus ook voor indoor- en outdoorsportinfrastructuren én voor iedereen vanaf 13 jaar.
 • Woon je als toeschouwer een sportwedstrijd/evenement bij? Dan is het dragen van een mondmasker verplicht. Dit geldt ook voor de professionals en medewerkers bij een evenement.
 • Bevind je je op het clubterras en maak je dus deel uit van de horeca-infrastructuur? Dan gelden de horecaregels van Horeca Vlaanderen.

 

Kleedkamers

 

Kleedkamers moeten voorlopig nog gesloten blijven, behalve bij sportkampen.

 

 

UPDATE COVID

Bron: Tennis Vlaanderen - Quality Club extra 9/03/2021 

 

Update Covid-19 dd 9/03/2021
 

 

Naar aanleiding van het overlegcomité van afgelopen vrijdag, geven we een update van de geldende maatregelen en blikken we graag vooruit naar de heropstart van de competities. We zullen deze communicatie donderdagochtend ook versturen naar de leden.  

Lessen en recreatief tennis en padel

  

Sinds 8 maart gelden volgende maatregelen voor lessen en recreatief tennis of padel:

 • Jeugd t.e.m. 13 jaar (°2008): 
  Outdoor sporten is toegestaan voor groepen tot 25 personen, trainer niet inclusief.
  Indoor sporten is toegestaan voor groepen tot 10 personen, trainer niet inclusief.
  Bij jeugd is er 1 persoon van het huishouden als publiek toegelaten.
 • Jeugd vanaf 13 t.e.m. 18 jaar: 
  Outdoor sporten is toegestaan voor groepen tot 10 personen, trainer niet inclusief.
  Indoor sporten is verboden voor +13-jarigen.
  Er is geen publiek toegelaten, behalve bij een G-sporter (1 begeleider). 
 • Volwassenen:
  Outdoor sporten is toegestaan voor groepen tot 10 personen, trainer inclusief en verplicht 1,5m afstand tijdens het sporten.
  Indoor sporten is verboden voor volwassenen.
  Er is geen publiek toegelaten, behalve bij een G-sporter (1 begeleider). 

 

  

Sportkampen

 Sportkampen in de paasvakantie zullen onder voorbehoud mogelijk zijn voor jongeren t.e.m. 18 jaar in groepen tot maximaal 25 personen, op basis van volgende beschikbare basisregels:

 

 • Kampen voor -13-jarigen mogen zowel indoor als outdoor doorgaan. Indoor voor maximaal 10 personen. Outdoor maximaal 25 personen. Sportbegeleiders worden niet meegerekend in dat maximale aantal.
 • Kampen voor 13-18-jarigen mogen enkel outdoor tot maximaal 25 personen.
 • Overnachtingen zijn toegestaan.
 • Kleedkamers en douches mogen tijdens de kampen door de jongeren gebruikt worden.
 • De begeleiding draagt een mondmasker.

Organisatoren van sportkampen volgen strikt het protocol van sportkampen voor kinderen van Sport Vlaanderen op. Dit wordt later deze week gecommuniceerd. We verwachten dat hierin de regelgeving voor maaltijden ook zal verduidelijkt worden.
 

 

  

Tornooien

 
Het overlegcomité geeft perspectief voor heropstart van events, horeca en indoor sporten vanaf 1 mei. Dit heeft volgende impact op de tennis- en padeltornooien (incl. Kids Toer):

 

 • Alle tornooien tot 1 mei worden voorlopig geannuleerd. Indien er voor die datum alsnog groen licht komt voor competitie, kan de organiserende club zelf beslissen of haar tornooi doorgaat of definitief afgelast wordt. Voorlopig is de status van deze tornooien aangepast naar 'mits goedkeuring overlegcomité'. Spelers kunnen voorlopig niet inschrijven voor deze tornooien. 
 • We hopen dat alle tornooien met startdatum op 1 mei of later, wel kunnen doorgaan zoals gepland. Wanneer de betreffende clubs hun tornooireglement publiceren zullen spelers vanaf 4 weken voor de startdatum van het tornooi kunnen inschrijven via de app of de website.

 

  

Interclub

  
Het perspectief voor horeca en indoor sporten vanaf 1 mei betekent dat een volwaardige interclub (tennis en padel) kan doorgaan.

 

 • We vragen clubs en interclubverantwoordelijken uiterlijk 14 maart hun interclubploegen in te dienen zodat wij kunnen starten met de opmaak van de interclubkalenders tennis en padel.
 • We plannen de speeldagen in vanaf 1 mei. We streven ernaar om zowel de poulefase als de eindronde (zowel gewestelijk, intergewestelijk als nationaal) normaal af te werken.
 • Ook als de indooraccommodatie of horeca na 1 mei toch nog zou moeten gesloten blijven, zal de interclubcompetitie doorgaan. Er is dit jaar steeds de mogelijkheid om een ontmoeting te verlaten tot de dag voor de laatste poule-ontmoeting. Wat betreft catering zijn clubs vrij om al dan niet eten aan te bieden, naargelang hun mogelijkheden.
 • Specifieke richtlijnen m.b.t. de organisatie van de ontmoeting zullen gecommuniceerd worden wanneer hier meer duidelijkheid over is.

 

 

UPDATE COVID-19

 

Update Covid-19 m.b.t. competitie  - Bron: mail tennis vlaanderen 01/12/2020
 
 
 
 
Vanaf vandaag gelden er nieuwe regels voor bepaalde sectoren in ons land. Voor tennis en padel verandert er jammer genoeg niets. We verduidelijken nog even de impact voor de Tennis Vlaanderen tornooien de komende periode: 
 • De Sunweb Kids Toer wordt verder geannuleerd tot en met 14 januari 2021.
 • Tornooien voor spelers van 13 jaar of ouder worden geschrapt tot en met 14 januari 2021. 
 • Tornooien voor spelers jonger dan 13 jaar kunnen doorgaan onder de huidige strikte voorwaarden: 
  • Kleedkamers en cafetaria blijven gesloten.
  • Publiek is niet toegelaten, behalve 1 begeleidende persoon van het huishouden. Deze begeleider draagt steeds een mondmasker.  
Tennis Vlaanderen heeft alle Sunweb Kids Toer tornooien en Criterium tornooien automatisch geannuleerd. Organiseert jouw club een Ethias Tour tornooi met reeksen U9, U11 of U13 en wil je dit tornooi of bepaalde reeksen annuleren, meld dit dan aub via elit@tennisvlaanderen.be

 

 

 

 

BELANGRIJK

Update Covid-19 dd 28/10/2020  

Bron: Mailing tennis vlaanderen 28/10/2020

Gisteren heeft de Vlaamse overheid opnieuw strengere maatregelen aangekondigd, o.a. m.b.t. de sportsector. Zonet werd ook het ministerieel besluit gepubliceerd.
Dit legt andere accenten dan de maatregelen die gisteren aangekondigd werden. Wat weten we nu en wat weten we nog niet?
Outdoor sportinfrastructuur mag geopend blijven voor individuele sportbeoefening. Het is niet duidelijk of enkelspel beschouwd wordt als individuele sportbeoefening. Dubbelspel is dus zeker uitgesloten, ook outdoor.
Outdoor trainingen en wedstrijden voor jeugd t.e.m. 12 jaar (°2008) zijn toegelaten. 
Outdoor k​​​​​​ampen en stages voor jeugd t.e.m. 12 jaar (°2008) zijn toegelaten. 
Voor jeugd t.e.m. 12 jaar (°2008) werd gisteren duidelijk gesteld dat alle sportactiviteiten indoor konden doorgaan. Het ministerieel besluit meldt echter dat de indoor sportinfrastructuur moet sluiten. Het is niet duidelijk of dit ook geldt voor trainingen, wedstrijden, kampen en stages voor jeugd t.e.m. 12 jaar.
Voor spelers geboren in 2007 of eerder is indoor sporten uitgesloten. Voor deze doelgroep mogen ook geen lessen, trainingen of stages outdoor doorgaan. De regelgeving gaat om middernacht in. We hadden jullie dan ook graag vanavond duidelijke informatie gegeven.
We trachten morgen zo snel mogelijk antwoorden te krijgen op de openstaande vragen.
Jullie kunnen erop rekenen dat we zo spoedig mogelijk zullen communiceren.
Van zodra we zekerheid hebben, zullen we ook alle spelers hierover informeren.